Belarus prezintă o nouă generație de tractoare la expoziția din Hanovra

18 Noembrie 2019

În viitorul apropiat, Uzina de Tractoare din Minsk (MTZ) intenționează să-și împartă gama de tractoare în două linii de modele pentru piețe diferite de vânzare. Linia tradițională Belarus va fi orientată spre piața est-europeană, unde clienții sunt interesați de tractoare fără opțiuni inutile costisitoare. Cererea pe această piață depinde foarte mult de prețul tractorului. A doua linie este axată pe piețele de înaltă tehnologie din Europa de Vest și America. Purtătorii de cuvânt au declarat că producția celor două linii de modele Belarus se va dezvolta simultan.

În cadrul acestei strategii, la expoziția de tehnologie agricolă care se desfăşoară în această perioadă la Hanovra (Germania), Uzina de Tractoare din Minsk a prezentat un nou model de tractor universal cu roți Belarus 742.

Belarus 742 este o nouă interpretare a legendarului model Belarus 80. Putem spune că versiunea 742 reprezintă următoarea generație a celui mai popular în masă model al uzinei, care este produs, cu modernizări, timp de  45 de ani - din 1974 până în 2019.

Tractorul Belarus 742 va deveni cap de serie nouă de tractoare cu motoare în diapazonul de putere cuprins între 50 și 75 CP. Modelul va respecta standardele europene de mediu privind emisiile de noxe Stage V. Noul tractor se remarcă, de asemenea, printr-un design expresiv, cu forme netede ale capotei faţă și ale cabinei, precum și un salon foarte confortabil.

În plus, MTZ a expus la Hanovra un tractor în serie, de dimensiuni mici, Belarus 622, în versiunea pentru pârtii de schi. Această tehnică poate fi folosită cu ușurință la efectuarea lucrărilor comunale, silvice și de deszăpezire. Un alt model Belarus 923 este prezentat într-o formă modernizată și este, de asemenea, echipat cu un motor care îndeplinește standardele Stage V. Pe lângă cele menţionate au mai fost oferite atenţiei publicului încă trei modele de tractoare Belarus: 952, 1220 și 1523.

Stilul noilor produse de la Uzina de tractoare din Minsk va moșteni caracteristicile familiei tractoarelor de export premium din Belarus din anii 70-80 ai secolului trecut. Soluțiile de culoare ale tractoarelor de cult sunt luate ca bază, realizându-se o restilizare, care sugerează viitorul design. În acest sens s-a lucrat nu numai la culoare, dar şi la forma tractoarelor.

Reamintim că predecesorul noilor modele - Belarus 80 este unul din cele mai populare tractoare la scară mondială.

MTZ la retele de socializare:

Adresa

R. Moldova,
MD - 2002,
Chisinau,
str-la. Muncesti, 271/7

Telefon

(+373) 22 50-33-41

Fax

(+373) 22 52-71-94

© 2010-2021 MTZ Lider