Tractoare Belarus și porumbul moldovenesc, jumătate de secol de activitate în comun

18 Octombrie 2018

În primăvara anului curent, pe câmpul Institutului de Fitotehnie "Porumbeni" pentru cultivarea soiurilor noi de porumb în Republica Moldova, președinții Republicii Moldova și Republicii Belarus au semănat ei înşişi porumb. Acest eveniment, desfăşurat în timpul vizitei lui Alexandru Lukașenko în țara noastră, este un simbol al făuririi și cooperării reciproc avantajoase dintre cele două țări. Semănatul, fireşte, a fost efectuat cu tractoare Belarus. Şi nu e doar un gest diplomatic, fiindcă tractoarele din Belarus recoltează porumbul timp de zeci de ani pe câmpurile moldovenești.

La festivalul tradițional de porumb, care a avut loc la 6 septembrie, fermierii locali s-au familiarizat cu cele mai noi varietăți ale acestei culturi. Casa de comerţ MTZ Lider, la rândul său, a prezentat combinații eficiente de tractoare și remorci din Belarus pentru efectuarea diferitor tipuri de lucrări. Belarus 1221.2, Belarus 1523B și Belarus 2023.3 au fost în agregare cu grapa cu discuri PDM-3,3 (Veles Agro). produsă în Ucraina, și cu tăvălugul TSF-6 (Alpler).

Aceste modele sunt eficiente pentru cultivarea porumbului, inclusiv datorită capacității lor sporite de încărcare și a punții din față consolidate. Iar faptul că sunt uşor de întreţinut şi de reparat, sunt la un preţ accesibil le asigură produselor Uzinei de Tractoare din Minsk întâietatea la vânzările pe piața moldovenească.

Video report de la Ziua Campului Porumbeni

Fotoreport de la Festivalul tradițional de porumb

MTZ la retele de socializare:

Adresa

R. Moldova,
MD - 2002,
Chisinau,
str-la. Muncesti, 271/7

Telefon

(+373) 22 50-33-41

Fax

(+373) 22 52-71-94

© 2010-2021 MTZ Lider